Century på test debut for Sør-Afrika er Stephen Cook er en for familien album

Ved kl.20.20 var 33-åringen blitt den 100. batsmanen til å score et århundre på sin Test debut. Som egnet for en spiller av sin erfaring – har han oppkalt 165 førsteklasses kamper i 12 år som en profesjonell – det ville ikke være noe primært skrik, i stedet bare en diskret fjerning av hjelmen før han hevet sin flaggermus til publikum.

“Jeg er ikke et følelsesmessig karakter,” sa Cook, som scorede 115 i fem timer og 20 minutter på krøllen for å bli den fjerde eldste centurion på debut. “Det er en livslang drøm som går i oppfyllelse.For noen handler det om å bare lage debuten, men for meg var det alltid mer enn det, det handlet om å utføre når du kommer dit. “Cook var, da Anderson oppdaget første ball, sterk av bena, scoring 80 løper den siden av wicket, og til noen forståelige tegn på jitters på 90-tallet, i stor grad unflappable. England visste dette allerede; Åpenbareren bar sin flaggermus i sin andre oppvarmings-kamp i Pietermaritzburg ved starten av turen.

“Å spille for Sør-Afrika En i denne turneringen har virkelig hjulpet Nordicbet meg,” sa Cook. “Det ga meg en titt på hva de handler om.Jeg visste at intensiteten ville være større, men det ga meg selvtillit at jeg hadde møtt de fleste av dem før. »Han likte litt formue her, droppet av Jonny Bairstow på 47 i Stuart Broads første over etter lunsj Og ballen før han førte opp sine hundre, nyter sin første erfaring med Decision Review System da en inswinger fra Ben Stokes viste seg å være bare å klippe benstubben, etter å ha blitt slått ned på feltet.

Test Debuterer, som Cooks far vet altfor godt, ikke alltid gå dette svømmende.Jimmy Cook, mesteparten av sin karriere sammenfalt med Sør-Afrikas idrettsutestenging, var landets første cricketer for å møte en ball på hjemmebane i en test etter at han var tilbaketatt da han i alderen 39 år ble tildelt sin offisielle debut mot India Nordicbet i Durban i 1992.

Høyrehånderen, en favoritt hos Somerset i tre strålende somre fra 1989 til 1991 da mer enn 7.500 løp og 28 århundrer rømte fra hans flaggermus, ville kanten hans første levering, en vekk swinger fra Kapil Dev, Til Sachin Tendulkar ved tredje slip for en gylden and.Hans testkarriere ville vare to matcher.

Cook Jr sa: “I går kveld før sengetid ringte han meg og sa:” Gutten min, hvis du ikke kommer ut den første ballen du er Allerede bedre enn meg. “Så jeg var glad for den første på padsene. På grunn av antall baller han kastet til meg, vokser dette århundret trolig for ham – det han aldri fikk. ”

For den nåværende sydafrikanske siden er det sannsynlig at Cook den yngre tid På toppen vil gå litt lenger enn faren sin.Og med alle øynene på sine valgmuligheter etter en Nordicbet serie nederlag når 17 spillere har blitt brukt, blir det spurt spørsmål om hvorfor Nordicbet hans internasjonale bue har vært så lang i å komme.

Cook, eier av landets høyeste innenlandske poengsum Av 390 og 11 427 førsteklasses løp, sa at den internasjonale karrieren til Adam Voges og Chris Rogers, begge senblomstrere for Australia, har overbevist ham om at han kan nyte en lønnsom testkarriere herfra. I Hashim Amla han Funnet den perfekte samarbeidspartneren, paret som samler en andre wicketstand på 202 i 53 overs.Den tidligere kapteinen var på sin friksjonsfri best i å peeling av et 25. Test-århundre, med sine 109 fra 169 baller straffe en tidlig utvisning på fem i en flurry av iøynefallende stasjoner.

Centurion, Amla favoritt bakken på Hjemme jord med sitt gjennomsnitt på 87 og tally av fem hundre, utstråler noe av en ferie leir atmosfære med sin chalet og grill-lined gress banker. Med England så underveldende i de to første øktene, følte det seg at denne stemningen hadde gledet seg et snev av dem.