Olomouc előkészíti a század meccsét, és a bajnokság nyugodt lesz

Az új edző, Radoslav Látal belép a szezonba Sigma Olomouc labdarúgókkal. Az első bajnokság célja a Haná – béke négy szavával áll az asztal közepén. A legfontosabb játékosváltás Lukas Kalvachnak Pilsenbe való távozása, Lukas Gresak helyett.

A klub ma nyilvános nyilvános sajtótájékoztatót tartott a Felső téren a városközpontban, ahol többek között új szezonokat mutatott be a szezonra és Bet365 bónusz elnyerte a tavalyi Junior Liga nyertes junior csapatát. “Az elmúlt évtől indulunk, amikor a csoportban játszottuk az Európai Ligát. Volt esélye a csészéknek, és nem aggódtunk a süllyedés miatt. Jelenleg van ilyen célunk” – mondta a klub sportvezetője, Ladislav Minar.

Látal tapasztalt híres korszakot Olomoucban az 1990-es évek elején, majd megnyerte az UEFA Kupát a Schalke 04-vel, ő az 1996-os európai győztesbajnok.

Látal helyettesítette Václav Jílek-t, aki négy évig a Hanáába ment Spartára. Az új szezonban az edző megváltoztatása után várhatóan megváltoztatja a játékstílust, nagyobb hangsúlyt fektetve az agresszivitásra, a fitneszre és az egyszerűségre. “A fitnesz után jól felkészültünk a bajnokságra, erős és gyors labdarúgást akarunk játszani, ami a közönségnek tetszik” – mondta Látal.

A káderek minimális változásokon mentek keresztül. Az újonnan érkezők a szlovák középpályás Greššák és védő Milan Kerbr. “Két játékost akarunk kapni, egy középpályás és egy támadó támadót” – mondta Minar.

A klub 100 évet ünnepel az alapítása óta. David Rozehnal, egy másik Sigma utódja, aki külföldön ünnepelte a klubot, az újságírók és a rajongók Bet365 fogadás bónusz számára bemutatta a projekt alapvető jellemzőit. “Szeptember 8-án, vasárnap, Sigma legendái szembesülnek a Karl Brückner-korszak képviselőivel,” mondta Rozehnal, hozzátéve, hogy valójában ez lesz az első ajándék Brücknernek a 80. születésnapja alkalmából.