Perth Glory återtecknar Socceroo Josh Risdon, sätta sevärdheter på Diego Castro-affären

Socceroos försvarare Josh Risdon kommer att fördröja sitt utomeuropeiska äventyr efter att ha undertecknat en ny en säsongsavtal med Perth. Och A-League-klubben, Hope Star Import Diego Castro, kommer snart att följa efter, medan Rhys Williams också kan vara på Glory böcker nästa säsong. Risdons lager har ökat dramatiskt denna säsong efter att ha producerat en standout-kampanj. Den 23-årige gjorde sin Socceroos debut i november och har också blivit uppkallade för den här månadens VM-kval kvaler mot Tadzjikistan och Jordan.David Squires på…Adelaide Uniteds anmärkningsvärda ökning till toppen av A-ligan Läs mer

Risdon hade möjlighet att resa utomlands i slutet av denna Glory-kampanj, men han tyckte att hans utveckling skulle bäst fungeras genom att tillbringa en säsong i A-ligan. “Det är något jag alltid har velat uppnå – att åka utomlands och spela på högsta möjliga nivå”, sa Risdon. “Om det händer i framtiden, ska jag definitivt ta tillfället i akt. Men jag trivs verkligen på Glory, och laget går bra. Jag spelar regelbundet här. “

Att vara en del av Socceroos för nästa år eller så är ett stort mål för mig.Förhoppningsvis (spelar regelbundet för Perth) kommer att vara tillräckligt för att vara inblandad i landslaget. “Castro har varit en uppenbarelse för Glory den här säsongen, med Spaniens andra favorit att vinna Johnny Warren-medalen som A-ligas bästa spelare. Peter Filopoulos, herrnordförande, säger att klubben redan har öppnat förhandlingar med Castro.

Socceroos försvarare Williams håller ögonen på ett drag till A-League efter sin skräckskada som har skett under de senaste åren. Williams karriär har stallat sedan han drabbats av rygg-och-bak-achilles senskador.Middlesbrough försvararen återvände till Perth nyligen för sin farfar begravning, men Glory coach Kenny Lowe sa att det var för tidigt att börja prata om möjligheten att Williams gick med i klubben.

Risdon har gjort 111 framträdanden för Glory sedan gör sin debut under 2010, kapten sidan nio gånger denna säsong. Den snabba högerbacken förväntas ges rollen heltid nästa säsong. Han kommer också att leda sidan ut igen i lördagskvällen med den senast placerade Central Coast på nib Stadium.

The Glory kommer att använda matchen för att hylla den australiensiska under-23-anfallaren Dylan Tombides, som dog i 2014 av testikelcancer. Supporters på lördags match kan visa sitt stöd med en applausrunda i 38: e minuten – med 38 som Tombides guernsey nummer vid West Ham.